Лъжата за киселото мляко
Измамите на хранителната индустрия
- Автор: Марита Фолборн, Влад Джорджеску
-
Страници: 336
-
Български издател: СофтПрес
-
Издател на оригинала: Campus
-
Дата на издаване: 12-05-2008
-
Размер: 140x210
-
Тегло: 0.400
Съвременните хранителни продукти трябва да са здравословни, вкусни и евтини – това е мотото на една индустрия, която влага милиарди в реклама, опитвайки се да убеди всички нас в тържеството на новата ера в храненето. В действителност повечето продукти сериозно застрашават здравето и психиката на потребителя. Замърсяване с вредни вещества, Е-номера, хранителни добавки... Гигантската маркетингова машина на доминиращите в отрасла фирми кара потребителя бавно, но сигурно да „оглупява”. Последствията са тежки...
Разкритията на авторите ще ви отворят очите за съдържанието на храната от супермаркетите:
- съмнителни хранителни вещества
-
недекларирани генно манипулирани съставки
-
облъчени хранителни продукти.
Книгата посочва рисковете, които носят тези храни, информира обстойно и честно за триковете на производителите и ни напомня, че сами носим отговорността за собственото си здраве.
За авторите:
Марита Фолборн е работила дълги години като технолог в международен хранителен концерн. Влад Джорджеску е химик и се е занимавал с изследване на вредните вещества и субстанции в хранителните продукти. Двамата работят в момента като журналисти в областта на медицината.